Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ο ΚΟΥΤΑΛΑΚΗΣ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ



"Στρίψε το κουτάλι "
Ο Κουταλάκης ,είναι ένα μικρό κουτάλι που οι φίλοι του Μαχαίρι ,Πιρούνι ,Οδοντογλυφίδες νομίζουν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί οι άλλοι μπορούν να δουν σ' αυτόν  ό,τι κάνουν !!
Εκείνος πιστεύει πως είναι άτυχος στενοχωριέται ,θυμώνει και δεν ευχαριστιέται με τίποτα,κλαίει συνεχώς και αναζητά την μαμά του!!!!
Μέχρι που η κυρία του στην τάξη του λέει πως αυτό που έχει τον κάνει μοναδικό ,ξεχωριστό το ίδιο του λέει και η μαμά του !!!!!
Τα παιδιά στην τάξη ενθουσιάστηκαν !Πήραμε λοιπόν το κουταλάκι και κοιτάξαμε τον εαυτό μας, τον είδαμε ανάποδα,παραμορφωμένο και καταλάβαμε πως για να τον δούμε σωστά πρέπει να γυρίσουμε το κουταλάκι μας και ανάποδα! Έτσι λοιπόν επεσήμανα ότι το ίδιο συνέβαινε με τον Κουταλάκι δεν μπορούσε να δει τα πράγματα σωστά μέχρι που η κυρία του και η μαμά του του είπαν  "Στρίψε το κουτάλι " ΔΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΙΩΣ .
 Συζητήσαμε  πολύ , για το αν έχουν αισθανθεί όπως το μικρό κουτάλι και τι μπορούμε να κάνουμε .....Αποφάσισαν ότι αντί να διαμαρτύρονται για το τι δεν έχουν ή τι παθαίνουν να σκέφτονται όλα όσα έχουν και τους κάνουν ξεχωριστούς....Αφορμή ήταν το βιβλίο της Amy Krouse Rosenthal και coffeecupsandcrayons με λίγη δική μου διαφοροποίηση ..........

Και μερικά από τα δικά μας τα κουτάλια.............







2 σχόλια: