Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Γεια σου φίλε!




Το σχολείο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος ηλεκτρονικής αδελφοποίησης  μεταξύ Ευρωπαϊκών σχολείων (eΤwinning), υλοποιεί φέτος μια συνεργασία με τα εξής νηπιαγωγεία
5ο Ν/Γ Χρυσούπολης, 2ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, 1ο Νηπιαγωγείο Λιμεναρίων Θάσου

Το πρόγραμμα eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή Δράση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ σχολείων μέσω της χρήσης των υπολογιστών και του Διαδικτύου. Υποστηρίζεται από έναν ιδιωτικό χώρο συνεργασίας στο Διαδίκτυο (Twinspace) όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί επικοινωνούν και συνεργάζονται. Στο χώρο αυτό δεν έχει πρόσβαση κανείς άλλος εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στη συνεργασία.
Ο τίτλος της φετινής μας συνεργασίας είναι: «Γεια σου ,φίλε!»
Στόχος έργου

Ο κύριος στόχος του «Γεια σου ,φίλε!» είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλικό, ενεργό, κοινωνικό και επικοινωνιακό σχολείο.
Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ του εαυτού τους και των άλλων.
Να εντοπίσουν τα δυνατά τους σημεία, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους.
Να αντιληφθούν τη σημασία των δραστηριοτήτων Αγωγής Υγείας και να μάθουν να ζουν με αυτές
Να ενισχυθεί η  θετική στάση των μαθητών απέναντι στους άλλους μέσω μιας κοινής κουλτούρας αξιών όπως η φιλία, η αγάπη ,η ενσυναίσθηση  , η εμπιστοσύνη , η αλληλοβοήθεια,  ο σεβασμός και  η κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου.
Εμπλοκή σε συνεργατικές δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας ( ΤΠΕ) , μέσω του προγράμματος etwinning
Δημιουργία συνεργατικών δράσεων όπως τραγουδιών ,παραμυθιού ,παιχνιδιών ,ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων και πασχαλινών καρτών.

Οι δράσεις μας :
Γνωρίζουμε τα σχολεία

 Παρουσιάζουμε το δικό μας
 Παίζουμε online συνεργατικά παιχνίδια


Παίζουμε και μαθαίνουμε τι είναι φιλία






Κάναμε ιδεόγραμμα φιλίας και ξεκινήσαμε το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΑ...
Φτιάξαμε τον τροχό της φιλίας και με ένα ζάρι βρήκαμε ζευγάρια φιλαράκια που ζωγράφισαν συνεργατικά. Έπειτα παίξαμε τον ιστό της αράχνης για να δείξουμε πως είμαστε δεμένη ομάδα.Φτιαξαμε μια καρτέλα με ομαδες όπως :βιβλίο,κολύμπι, υπολογιστής ,ποδήλατο και γράψαμε  τα ονόματά μας στην κατηγορία εκείνη που μας άρεσε ,έτσι καταλάβαμε πως  με  κοινά στοιχεία βρίσκουμε φίλους.
Ζωγραφίσαμε και φορέσαμε τα βραχιόλια της φιλίας!





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου